Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

Mozgásfejlesztés és játékok

2015. augusztus 28. - ujeletvitelblog

mozgasfejlesztes_gyerekkorban.jpg

Mozgásfejlesztés - a probléma kezelése

A mozgásfejlesztés elkezdése már óvodás korban célszerű. Előfordulhat ugyanis, hogy a “kezdő” szülő még nem vesz észre olyan fejlődési problémát, ami a játékok során a pedagógus számára egyértelműen kiderül. A mozgásfejlesztés része a pedagógus szakértelme, türelme, a gyermek és a szülő kitartása.

Mozgásfejlesztés játékok segítségével

Tűz, víz!

A Játék leírása: A gyermekek lassú tempóban futkároznak, jelre megállnak. „TŰZ” felkiáltásra, hasra fekszenek a talajon. „VÍZ” Felkiáltásra másznak a bordásfalra, vagy székre állnak. Ismétlés egymás után. Minden feladatmegoldás után értékelés egyénenként. A játék bővíthető „FÖLD”, „ÉG”, „LEVEGÖ” stb. szavakkal, különböző testhelyzetek felvételével idősebbek játékában.

A fejlesztés lehetőségei: Térbeli tájékozódás, figyelem, emlékezet alakítása, szabálytudat fejlesztése. Gyors reagálás, kinesztetikus differenciáló képesség formálása mozgásgyorsaság a futásban.

Játszhatja: 3-25 gyermek 3-4 éves kortól.

Eszközök: bordásfal, székek.

Fuss haza!

A Játék leírása: A játékmaci köré kötéllel kört alakítunk, ez a ház. A gyermekek körbe futnak menetirány szerint a ház körül. Jelre be futnak a házba. Aki elsőnek ugrik be a házba, az a győztes.

A fejlesztés lehetőségei: Nagymozgások fejlesztése futással, térészlelés, tájékozódás Gyors reagáló képesség fejlesztése.

Játszhatja: 3-12 gyerek 3 éves kortól.

Eszköz: maci és körkötél

Gólyák a tóban

A játék leírása: A gyermekek a „gólyák”, a tó körül járkálnak, a gólya mozgását utánozva, jelre repülnek majd a tóban, járkálnak tovább. Tó lehet egy szőnyeg, vagy körkötél.

A fejlesztés lehetőségei: Egyensúlyérzék fejlesztése, térészlelés, tájékozódás térben. Gyors reagáló képesség alakítása, figyelem fejlesztése.

Játszhatja: 6-25 gyermek 3 éves kortól.

Eszköz: szőnyeg vagy körkötél. A

Fészekrakó

A játék leírása: A gyermekek babzsákkal a kezükben szaladgálnak, jelre leülnek a babzsákra, amely a fészket jelenti a játékban. Az az ügyes, aki elsőként ül nyugodtan a babzsákján.

A fejlesztés lehetőségei: Egyensúlyérzék fejlesztése, gyors reagáló képesség alakítása, erőnlét fejlesztése, figyelem, akarat formálása.

Játszhatja: 6-25 gyermek 3 éves kortól.

Eszköz: A játszó gyermekek létszámával megegyező babzsák.

Mozgásfejlesztés témában bővebben itt olvashat.

forrás: fejlesztőklapja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr537741312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása