Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

Egészséges életmód - és legkárosabb szenvedélyeink

2015. szeptember 16. - ujeletvitelblog

egeszseges_eletmod_alkohol_nelkul.jpg

Ahogy a következőkben olvashatjuk is, számtalan “ellenségünk” van a mindennapok során. Az alkohol, a cigaretta, a különféle antibiotikumok túlzott szedése mind-mind gátolnak az egészséges életmód elérésében. Nem azt mondom, hogy betegség esetén soha ne szedjünk gyógyszert. Viszont tanuljunk meg mérlegelni, és ne szedjünk be a legkisebb problémára is antibiotikumot. Néha egy pohár bor sem árt meg, a túlzott fogyasztás azonban megbosszulja magát. Az egészséges életmód hívei a következő mérgeket jó messzire kerülik:

Egészséges életmód - Szeszes italok kerülésével

A szeszes italokban lévő alkohol közismert kóros hatását úgy gondolom, nem szükséges magyarázni. Azt azonban jó, ha tudjuk, hogy a külső beviteltől függetlenül másképpen is keletkezhet szerezetünkben alkohol: belülről - hibás ételkombinációk következtében! A szeszes italokban lévő alkohol elkerülhető, ha nem isszuk meg. Természetesen a bennünk keletkező is kivédhető, ha megfelelően táplálkozunk, azaz ha elkerüljük a helytelen ételkombinációkat.

Cigaretta az egészséges életmód ellensége

Kultúránk nagy szégyene, közintézményeink, kultúrházaink „ékessége” a mindenütt jelenlévő hamutartók tömege. Természetesen a vele együtt járó szennyezett levegő is.

Nem példamutató az sem, hogy a gyógyító intézményekben éppen a „DOHÁNYOZNI TILOS” feliratú táblák alatt szívják némely orvosok, ápolók - a betegek rovására is - cigarettájukat. Az ember szabadságjogainak éppen ez képezi a megsértését. Tizenhatféle módon mérgezi - és nem csak - a dohányos szervezetét. A dohányzás és a passzív dohányzás egyaránt ártalmas. Fájdalmas, és az egész társadalom számá­ra végzetes következményekkel jár, hogy a fiatal nők körében elharapózott a dohányzás. Az emberiség jövője függ a leendő anyák egészségétől, szervezetük tisztaságától. Hihetetlen mennyiségben mutatható ki már fiatal szervezetekben is a NIKOTIN. Sajnos, a „modern ember” itt is nagyvonalú kézlegyintéssel intézi el a dolgot...

Antibiotikumok nélkül egészségesen

Immunrendszerünk ellen elkövetett merényleteink egyik legveszedelmesebbike a túl gyakran, sokszor esztelenül alkalmazott antibiotikumok és „vegyi bunkók” hada. A másik hiba, hogy sok esetben túlságosan korán hagyjuk abba az antibiotikus kezelést, mert a beteg már tünetmentes. Szeretném, ha megértenék, milyen végzetes lehet, ha a tünetmentességet a visszanyert egészséggel tévesztük össze. Nem a gyengeség jele, ha valaki évente egyszer-kétszer influenzáját ágyban fekszi ki, és szervezetének megadja azt a lehetőséget, hogy bizonyítsa alkalmasságát a védekezésre. Nem utolsósorban a zabolátlan antibiotikum-fogyasztás kényszerít rá, hogy megkérdezzem: vajon nem lenne-e legfőbb ideje, hogy alapvetően megváltoztassuk az egészséghez való viszonyunkat?

Mesterséges ízfokozók

Szinte elképesztő, mennyi vegyi anyagot etetnek meg az emberekkel az ipari termékek különböző adalékanyagaiként. Sajnos ma már szinte mindent festenek, ízesítenek, hogy az egyébként elfogadhatatlan „termékeket” eladhatóvá varázsolják. Igaz, hogy rá van írva: „megengedett” mértékben tartalmazzák csak ezeket a szereket. De ki engedte meg, ki jogosított fel bárkit is arra, hogy ártson embertársainak?

A sok ételfestékből például egy átlag angol állampolgár évente körülbelül 18 kg-ot fogyaszt el. Csak az a kérdés, mennyi marad meg benne, mennyi ül rá az idegrendszerére, mikor válik a szklerózisa érzékelhetővé, kimutathatóvá? Még sokáig lehetne folytatni a sort, de a rendelkezésre álló hely behatárol. Kívánok a kedves olvasóknak a leírtak befogadásához kellő nyitottságot és megfelelő bölcsességet!

Balog Béla: A természetes életmód kalendáriuma

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr147787456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása