Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

Egészséges életmód - fehér mérgeink

2015. szeptember 14. - ujeletvitelblog

egeszseges_eletmod_feher_mergeink.jpg

A következő bejegyzés az előző post folytatása. Ahogy már írtam is, Balog Béla egy teljesen holisztikus szemlélettel közelíti meg az egészséges életmód témakörét. Ennek része  a cukor, só és egyéb “fehér mérgek” elhagyása. Minél jobban haladunk ezzel, annál könnyebb lesz áttérni az egészséges életmódra.

Lássuk a következőket:

Fehér liszt

A gabonamag minden értékes alkotórésze a korpában és a csírában van. A belső rész - liszt-test amelyből a fehér lisztet nyerik, úgyszólván csak keményítőt tartalmaz. Ebből csirizt lehet készíteni, de mi táplálékként fogyasztjuk; raboljuk és becsapjuk a szervezetet. A fehér lisztet többnyire még fehérítik. Ha még meg is sütik - ami nem kevés sót igényel, és a magas hő az egészség szempontjából értékes részek utolsó nyomait is megsemmisíti akkor az így létrehozott terméket fehér kenyérnek hívják. Aki rendszeresen ilyen kenyeret vagy pékárut fogyaszt, az rögtön az orvosi költségeket is hozzászámíthatja a vételárhoz... Valóban drága a kenyér, drága élvezet!

Tej, tejtermékek

A reklámszöveg szerint: „A tej élet, erő, egészség!” De a mondat nincs befejezve. A tehéntej a borjú tápláléka, eddig ez kimaradt a tudatunkból.

A csecsemő kiegyenlített tápláléka az anya tej. Elődeink gyermekei az anyatej után a természetes gyümölcs-, zöldség- és gabonaétkezésre tértek át. A mai korban lett divat a tehéntej ily nagymértékű fogyasztása, még felnőtt korban is. Találunk-e erre példát a természetben az emberen kívül?

Az állatok tejének kódja: „Gyorsan nőj, erősödj!” Az állatok kicsinyei - mint ahogy az köztudott - nagyon rövid idő alatt hihetetlenül megerősödnek. A születés után néhány órával felállnak. Az emberi csecsemőnek erre több mint egy esztendőre van szüksége. Mi ennek az oka? A csecsemőnek ebben a korban az agya fejlődik, szemben az állatokkal, ahol a mozgásszervek, az izomzat és a csontok fejlődése játssza a főszerepet. Egészen más összetételű tápanyagokra van szükségük. Ha gyermekeinknek adjuk a tehéntejet (holott azt sokan nem is szeretik, ezért kakaó vagy kávé formájában csalogatjuk őket), későbbi kövérségüket és emésztőszervi problémáikat alapozzuk meg. Szervezetünk nem tudja rendesen feldolgozni a természetünktől eltérő termékeket, s ennek meg is vannak a hátulütői:

  • számos allergia kialakulása - többek között - a tej, tejtermékek fogyasztásának is köszönhető;
  • a gyakori mandulagyulladásnak is oka a tejfogyasztás;
  • a legújabb kutatások szerint az idősebb nőknél elő­ forduló csontritkulás is a fokozott tejfogyasztásra vezethető vissza.

 

Külön kell még szólni korunk nagy divatjáról, a sajtfogyasztásról. Zsíros, tapadós volta miatt a sajtfélék rendkívül nehezen emészthetők, ráadásul a női típusú rákbetegségek kialakulásának elősegítői!

Alumínium - a fehér arany

Homeopátiás orvosok körülbelül 200 éve hívták fel a figyelmet az alumínium veszélyeire. Sámuel Hahnemann, a modern homeopátia megteremtője számolt be elsőként az alumí­nium nemkívánatos hatásairól. Az évszázad elején, amikor ez a divatos árucikk sok ember számára elérhetővé vált, figyelmeztette a vásárlókat e könnyű fémfajta ártalmaira. Az alumínium divatával egyenesen a konyhába tört be, az élelmiszer-feldolgozó iparágakban, a vendéglátóiparban fejti ki „áldásos” hatását.

Az alumínium jelentős elváltozásokat okozhat az emberi szervezetben, s manapság sajnos egyre inkább ki vagyunk té­ve ennek a veszélynek. A legfontosabb, hogy konyhánkból mielőbb selejtezzünk ki minden alumíniumból készült edényt, evőeszközt, kávéfőzőt, kávékiöntőt, szódás szifont, tálcát, de még az alufóliát is!

Balog Béla: A természetes életmód kalendáriuma

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr517787294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása