Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

Egészséges életmód - mérgek nélkül

2015. szeptember 09. - ujeletvitelblog

egeszseges_eletmod_cukor_nelkul.jpg

A következőkben az egészséges életmód témában szeretnék néhány gondolatot hozni Balog Bélától. az író az egészséges életmód kutatója, aki ehhez a hús nélküli, minden pillérre kiterjedő holisztikus életmódot követi. Az alábbiakban a különféle “napi mérgeinkről” olvashatunk. Ezeket kellene elhagynunk, vagy legalább mérsékelnünk ahhoz, hogy az egészséges életmód útjára léphessünk.

Mindennapi mérgeink

Igen, nagy az édesanyák, a háziasszonyok felelőssége... Az egészség ugyanis az ő „birodalmukban”, a konyhában kezdődik!

Az emberi munka és energia nagy része - szellemi és fizikai téren egyaránt - arra fordítódik, hogy a természetes táplálkozást mesterségessel helyettesítse. Mindezt úgy éri el, hogy a természet kitűnő, céljuknak tökéletesen megfelelő ajándékait éltető és fejlesztő erejüktől megfosztja, hogy ezzel „élvezetessé” tegye őket.

Emellett igen nagy mértékben olyan anyagokat is felhasznál, amelyek az ember táplálkozására nem alkalmasak, károsak és vészhozók, ám a mesterséges kezelés és ízesítés „élvezetessé” teszi azokat. Azt, hogy a mesterséges kezelés és ízesítés mit tud az étkezésre szánt anyagokból csinálni, mindenki tudja. De hogy ezek hatása mily elementáris csapást jelent az emberiségnek, arról már kevesebbet hallani. A teljesség igénye nélkül mindnyájunk okulása reményében -, ezúton ismertetek néhányat a tányérainkra kerülő mérgekből.

Egészséges életmód - hagyd el a fehér mérgeket

Cukor, az édes méreg

Minden olyan táplálékban, amit emberi kéz nem érintett - nem tett tönkre -, az alkotórészek harmonikus viszonyban vannak egymással. A fehér cukor előállításakor ezt a termé­szeti törvényt különösen drasztikus módon sértik meg. Azt a 20-30 elemet, amelyet a cukorrépa és a cukornád tartalmaz, kivonják belőle. A gyártás után már a cukor csak (kémiai) szénből áll. Teljesen halott anyag, az életnek a legkisebb csí­ rája sem fedezhető fel benne. Modern életünkbe óriási, elviselhetetlen mértékben betört drogféleség. Emésztéséhez nagy mennyiségű B-vitaminra, valamint kalciumra van szükség, és még így sem sikerül teljesen: jelentős része megeijed, alkohol képződik belőle. Soha ne szoktassuk rá gyermekeinket! Adjunk nekik inkább édes gyümölcsöket, sárgarépát, és nem is lesz rá igényük.

Konyhasó

A konyhasó szervetlen, tehát nem növényi vagy állati eredetű. Nem tartalmaz semmiféle enzimet. Emésztheteően, feldolgozhatatlan anyag. Egyike a legmérgezőbb drogoknak. A nyers kosztban minden organikus tápsó közvetlenül rendelkezésünkre áll, méghozzá szerves formában! A történelemből tudjuk, hogy a népek „elfajulása” mindig akkor következik be, amikor megismerkednek a sóval, az alkohollal és egyéb, roncsoló mérgekkel.

forrás: Balog Béla: A természetes életmód kalendáriuma

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr47773176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása