Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

A citrom: nem csak C-vitamin forrás

2014. december 19. - ujeletvitelblog

A citrom:
A citrom, más néven közönséges citrom, valódi citrom vagy európai citrom a citrusformák alcsaládjába tartozó Citrus nemzetség egyik növényfaja. Termése, melyet szintén citromnak hívnak, déligyümölcs és egyben fűszer is. A lémonya, citronyád és citrony népies elnevezések egyes kutatók szerint a citromra, más kutatók szerint azonban más citrusfajra vonatkozhatnak.

Hagyományos alkalmazása:
Vékonyan hámozzuk, hogy a fehér, keserű, élvezhetetlen belső részét ne vágjuk le a gyümölcshúsról! Így sokoldalúan: levesek, hús-, rizsételek ízesítésre használhatjuk. Ecet helyett citromlével savanyítva rendkívül ízletessé tehetjük egyes salátáinkat, és hasonlóképp hatékonyan használhatjuk húsok pácolásához (főleg a mediterrán típusú, rozmaringgal, bazsalikommal összeállított pácokban).

A sárga héját reszelve töltelékek, (mák, dió, túró mellé), levét tea, kávé, gyümölcslevesek, turmixitalok, puncs, szósz, hidegtálak, hal- és egyéb húsételek ízesítésére használják.
A szárított héjat (Citri pericarpium) spirális szalagokban vagy kockára vágva forgalmazzák, de így csak az édes- és likőripari üzemekben használják fel. Otthon a legjobb frisset tartani, hogy ízesítésre mindig kéznél legyen.
Mind héja, mind leve jól használható gyümölcslevesek, kompótok, turmix italok, rizsételek, puncsok, szószok, hidegtálak stb. ízesítésére. Kilogrammonként 4 g fehérjét, 58 g zsírt, 23 g szénhidrátot, 6 g szerves sót, 22 g rostot tartalmaz.
Különleges tulajdonsága, hogy a citromsav természetes savként kettős hatást fejt ki a szervezetben; mintegy szabályozza azt. A feleslegesen bekerült ásványi anyagokat, sókat, bomlástermékeket oldja, kivételes újjáépítő (regeneráló) tulajdonságánál fogva a hiányzó szerves sókat pótolja, segít azokat a szervezethez kötni. A citrom a szeborreás bőrt is gyógyítja.

A citrom 10.00szer erősebb, mint a kemoterápia

Amit nagyon kevesen tudnak, hogy a citrom a hagyományos alkalmazásán túl számtalan hasznos tulajdonsággal rendelkezik.
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) meg is lehet enni, de ennél rendkívülibb dolog, hogy kutatók szerint a citromos fürdő vagy borogatás egy rákkal küzdő ember számára akár gyógyírt is jelenthet a daganatos megbetegedéssel szemben.
Vágd fel a citromot és add oda a gyerekeknek, hogy szopogassák, vagy tégy egy pohár vízbe néhány szeletet, ezzel is megelőzheted a rákot. Ha valakit ismersz, aki ezt még nem tudja, értesítsd, mert egy óriás szívességet teszel neki azzal, hogy tudatod vele ezt.

A Citrom ”Citrus” egy csodálatos termék, ami megöli a rákos sejteket, 10.000-szer erősebb, mint a kemoterápia. S hogy miért tudnak róla kevesen?

Azért mert sok laboratórium és kutatócsoport létezik, akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészítésében, ami nyilvánvalóan profitot termel, ezért nem érdekük ennek az információnak a kiadása. Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a "valódi citromlé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és nem termeli a rettentő kemoterápiai mellékhatásokat. Ha van lehetőséged, hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy teraszodon, akkor még ma tedd meg. Sajnos sok ember szenved manapság a rákos megbetegedések különböző fajtáiban, ez az információ azonban egy lehetőség, amit megéri legalább kipróbálni. Amint tudjátok, a citromfának nem kell sok hely, és tudjuk, hogy több fajta létezik belőle. A citromot eheted különbözőképpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készíthetsz hűsítő italokat belőle, tésztákat, süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erénnyel, de a legérdekesebb, amit a cisztákon és a daganatokon csinál. Ez a növény egy bizonyított orvoslás az összes ráktípus ellen, sőt, nagyon hasznos lehet: bakteriális megbetegedések, gombás betegségek, élősködők és paraziták ellen, sőt a vérnyomás szabályozására is. Ami még meglepőbb, hogy akár gyógyír lehet a depresszió és a stressz ellen is.

Állítólag több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta a citrom jótékony hatásait, és a kivonatok ezeken a kísérleteken hatékonynak bizonyultak abban, hogy megsemmisítik a rosszindulatú rák 12 típusát, többek között a mell, tüdő és hasnyálmirigy rosszindulatú elváltozásait is.

Ezek szerint 10.000-szer hatékonyabb, mint az ADRIAMYCIN - amely az a gyógyszer, amit világszerte használnak a kemoterápiában, amely lelassítja a rákos sejtek növekedését.
És ami a legfurcsább, hogy a citrom kivonat nem csak abban lehet hasznos, hogy megöli a rákos sejteket, hanem pozitívan befolyásolhatja az egészséges sejteket is!

forrás: Ifj. Balla Ferenc: A citrom 10.00szer erősebb, mint a kemoterápia

Citrom: C-vitamin és remény forrás

Évszázadok óta ismeretes a citrom és a kiwi magas C-vitamin tartalma, sőt az utóbbi években világszerte népszerűvé vált az acerola nevű növény hatékonysága is. A C-vitamin remek megelőzési forma a különböző megfázásos megbetegedések esetében, sőt és kezelésükben is. A C-vitamin ma már számtalan formában elérhető a gyógyszeriparban is, de ha természetes úton, növényekből veszi magához az ember, akkor élvezni a C-vitamin tartalmú gyümölcsök más jótékony hatásit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr696948567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása