Egy blog, ami az élet szeretetéről és tiszteletéről szól

új életvitel blog

új életvitel blog

Az alvás zavarainak homeopátiás kezelése

2014. december 05. - ujeletvitelblog

Health-Problems-No-Sleep-410x290.jpg

A mindennapokban tapasztalható stressz sajnos életünk minden területére hatással van, így az alvásra. A következőkben néhány jó tippet olvashatnak arra, hogy tegyük szebbé és nyugodtabbá az alvással töltött órákat.

Manapság már betegségként emlegetjük, de a stressz valójában a szervezet normális válasza különleges, nem várt eseményekre. Stresszhormonok nélkül nem tudnánk gondolatainkat tetté alakítani, legyen szó akár sportról, szerelemről, vagy egy művészi előadásról. Régen létfenntartó szerepe volt amikor vadat űztünk, menekültünk vagy ellenséggel tusáztunk. Ma már egy egyszerű forgalmi dugó, befizetetlen számla vagy problémás munkahely is kiváltja.

A stressz eredeti feladata az volt, hogy harcképessé tegye a szervezetet. Manapság egyre több ember küzd az idegrendszerét nem kímélő feszültséggel. Ha nem tudjuk levezetni a többletenergiát, a jótékony stresszhatás visszájára fordul. Mindennapi példával élve ilyenkor szervezetünk egy olyan autóra hasonlít, ahol a féket és a gázpedált egyszerre nyomják. Sokan válnak stresszfüggővé, akkor is keresik a problémás helyzeteket, amikor testük pihenésre szorulna. Ilyenkor extrém sportokhoz, drogokhoz nyúlnak, vagy erőszakosak környezetükkel.

A stressz pedig, mint életünk minden területére, az alvásra is hatással van.
Elaludni olyan könnyű, és mégis milyen nehéz lehet, ha álmatlanságban szenvedünk. Az alvás szerepe életünkben a mai napig nem tisztázott teljesen. Az agy pihenéséhez szükséges, de hogy az alvás állapotát mi váltja ki, erről több feltételezés létezik. Lehet, hogy az agy oxigénellátása csökken, elképzelhető, hogy bizonyos kémiai anyagok felszabadulása altató hatású, de egyes feltételezések szerint egyszerű ingerválaszról van szó. A felnőttek 15-25%-a rendszeresen tapasztal alvásproblémákat. Vannak olyanok, akik elaludni sem tudnak, míg mások felébrednek az éjszaka közepén, és utána ébren maradnak. Fontos tudni, hogy nem mindannyiunknak van szüksége 8 óra alvásra, van aki 5-6 óra alatt is tökéletesen kipiheni magát. Ha pihenten ébredünk, eleget aludtunk.

Tippek elalvás előtt:

Relaxálás. A jógalégzés és a fekve ellazulás segíti az elalvást.

Meleg fürdő, aromaterápia. Levendula, narancsvirág kivonatot keverjünk el tejszínben vagy mézben, és tegyük a vízbe.

Gyapjú ágynemű.

Talpmasszázs.

A lefekvés legyen szertartás, végezzük el a lépéseket minden este.

Mit kerüljünk?

Koffeintartalmú italokat, gyógyszereket, nikotint. Sok vény nélkül kapható gyógyszer tartalmaz koffeint.

Esti testedzést, mert felpörgeti a szervezetet.

Nappali alvást, bármilyen csábító is.

Sok alkoholt lefekvés előtt. Igaz, hogy álmosít, de az alvás ritmusát megzavarja.

Ne használjuk a hálószobát munkára, legyen az alvásnak szentelt hely.

Homeopátiás szerek álmatlanság ellen

A szereket lefekvés előtt fél - egy órával kell elszopogatni. Az adag: 5 golyócska a 30 CH-s hígításból, 10 napon át. Ha a tünetek nem javulnak, forduljon orvoshoz!

Argentum nitricum

Álmatlanság egy közelgő esemény, szereplés miatt. Képzeletben előre elképzel minden rosszat. Óránként felébred, nyugtalan, fantáziál.

Cocculus

Aggodalom, vagy hosszú virrasztás, megerőltető munka miatt képtelen elaludni. Sokat segíthet olyanoknál, akiknek felborult az alvás-ébrenlét ritmusa. Hányinger és remegés is tapasztalható
Aggodalom, vagy hosszú virrasztás, megerőltető munka miatt képtelen elaludni. Sokat segíthet olyanoknál, akiknek felborult az alvás-ébrenlét ritmusa. Hányinger és remegés is tapasztalható

Coffea

Úgy érzi magát, mintha sok kávét ivott volna. Túlzott izgalom, öröm okozza az álmatlanságot. Zsongnak a fejében a gondolatok, nem tud kikapcsolni.


Chamomilla

Indulatok és ingerlékenység, nyögdécselés alvás közben. Alvás közben nyitva van a szeme.

Gelsemium

Fél egy kihívástól, szerepléstől, feladattól, nem tud aludni. Remeg. Gyakran jár ki vizelni éjszaka is.

Nux vomica

A túlhajszoltság miatt jelentkező álmatlanságot okozhatja túlzott alkoholfogyasztás vagy evés is. Hajnalban 3-4 óra körül ébred, és a munkára gondol, majd visszaalszik, és reggel összetört.

Opium

Álmos, de nem tud elaludni. olyan élesek az érzékei, hogy a légy zümmögését is meghallja, az ágyat melegnek érzi.

Lycopodium

Lefekvéskor nagyon aktív, gondolatai az elmúlt nap eseményein járnak, sokat álmodik, beszél és nevet álmában, hajnali négykor felébred.

Arsenicum album
Éjfél és éjjel kettő között ébred fel, tűzről és veszélyes helyzetekről álmodik. Szorongó és nyugtalan. Fel-alá járkál. Fázós.

Arnica
Az ágy túl kemény, és álmában állatok kergetik. Annyira fáradt, hogy nem tud elaludni. Túlzott testi igénybevétel, fizikai munka, sportolás után jelentkező álmatlanság.

Kalium phosphoricum

A szellemi fáradtság, túlterheltség, sok tanulás miatt alakul ki az álmatlanság. Felriad minden zajra.

Ignatia

Érzelmi csalódás, vagy gyász után jelentkező álmatlanság, sokat ásít, de nem képes elaludni. Rémálmok gyötrik

forrás: Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával

A pihentető alvás kulcsa

Nincs is rosszabb annál mintha az ember egy kimerítő nap után az alvás nehézségeivel kell, hogy szembesüljön. Rémálmok, éber alvás, álmatlanság, remegés, szorongás. Az alvás hiánya néhány nap alatt teljesen kimeríti az ember fizikai és mentális tartalékait, ingerlékennyé és dekoncentráltá teszi. Számtalan oka lehet az alvás zavarainak, de ma már szerencsére minden problémára külön megoldás létezik, ezáltal a pihentető alvás elérhetővé válik mindenki számára.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletvitelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr776940145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása